tarieven en prijzen

Fotografie is tegenwoordig krijgen in alle soorten en maten en tegen vele prijzen. Kiekez levert topkwaliteit met goede service voor een mooie prijs. Kiekez, lees Rick Karg werkt voor opdrachtgevers die behoefte hebben aan een betrouwbare partner met vele mogelijkheden. 

Geen opdracht is gelijk. Onderstaande prijzen zijn puur ter indicatie.

  • Foto/product sessie: vanaf € 225,- 
  • Dagdeel 4 uur: € 350 ; Dagtarief 8 uur: € 750
  • Opdrachten in de noordelijke provincies, duur 3 uur of minder: € 375,-
  • Reiskosten: € 0,39/km
  • Eventuele huur uitzonderlijke apparatuur op aanvraag

Prijzen exclusief 21% omzetbelasting.

Ik maak graag een creatief voorstel op maat! U kunt u het contactformulier gebruiken, of mij bellen op 06-3000 34 27! Kiekez werkt altijd op basis van een vaste prijsafspraak. Zo weet u waar u aan toe bent.

Alle beelden van Kiekez zijn beoordeeld en gecorrigeerd; uitsnede, kleurechtheid, scherpte, uitstraling. Ze zijn direct gebruiksklaar! Beelden die onbewerkt zijn zult u nooit ontvangen.

 

Levering van materiaal
Alle beelden worden standaard aangeleverd, in een hoge 300 dpi en een lage resolutie 72dpi.
U ontvangt de beelden via WeTransfer, GoogleDrive, in overleg op andere wijze of medium.

De u toegestuurde map bevatten twee folders; map hoge- en map lage resolutie. Mapje hoge resolutie zijn drukwerkgeschikt,
Adobe RGB en 300 dpi. Mapje lage resolutie zijn om snel door te kijken, via email te versturen, of te plaatsen op een website, sRGB en 72 dpi.
De namen van de individuele foto’s in beide mappen zijn gelijk. Foto “evenement-139” in de LoRes folder is dus hetzelfde als “evenement-139” in de HiRes folder; alleen de resolutie is hoger. Zo kunt u makkelijk aan uw vormgever de juiste beelden sturen.

 

Rechten
Alle Kiekez beelden zijn auteursrechtelijk beschermd volgens de auteurswet. Het eigendom van de foto ligt volgens deze wet altijd bij de maker van het werk. De opdrachtgever verkrijgt een gebruikslicentie om de foto’s te gebruiken. Een gebruikslicentie bepaalt hoe en waar de foto’s gebruikt mogen worden. Tijdens het maken van de offerte maken we hier duidelijke afspraken over. Zo weet u altijd waar u aan toe bent. Ook op de factuur vindt u deze informatie terug. Binnen de beperkingen van de licentie mag u alles doen en laten met foto wat u wilt.

Doorgaans lever ik een foto met een onbeperkte gebruikslicentie voor de opdrachtgever. Dit is de meest ruime licentie die ik de opdrachtgever kan bieden. De foto mag volgens deze afspraak zonder enige beperking van tijd, medium, kwantiteit, oplage of afmetingen gebruikt worden voor de doeleinden van de opdrachtgever. Er mag dus heel veel wel. U mag de foto’s echter niet verkopen, en u mag ze niet onder eigen naam insturen in een fotowedstrijd.

 

Gebruiksrecht
Is altijd voor één partij. Wilt u de foto’s toch met meerdere partijen gebruiken, dan is dat zeker mogelijk. Hier breng ik een klein bedrag voor in rekening. Deze kosten worden door de opdrachtgever betaald. De distributie van de foto’s naar de aanvullende partijen wordt verzorgd door de opdrachtgever, die zo de mogelijkheid heeft om een selectie van de foto’s te maken.

  • € 125 voor één additionele partij
  • € 250 voor twee of meer partijen

 

Naamsvermelding 
Dit is wettelijk verplicht. Echter, waar dit vanuit praktisch oogpunt onmogelijk is geef ik mijn opdrachtgevers de vrijheid hier van af te wijken.

Mensen die duidelijk herkenbaar staan op een foto hebben zogenaamd Portretrecht. U dient dit met henzelf te regelen. De fotograaf kan dit op verzoek ook regelen. Hij meet dan een ‘quit-claim’ formulier mee wat hij door de betreffende persoon laat ondertekenen. Hiermee geeft deze aan dat de foto gepubliceerd mag worden.

Met enige regelmaat laat ik foto’s zien in mijn portfolio op mijn website of via diverse sociale media. U kunt het altijd aangeven als u dit liever niet heeft met betrekking tot foto’s die ik voor u maak. Ik zal dat zonder discussie accepteren.

 

Algemene voorwaarden
Kiekez hanteert de algemene voorwaarden zoals die zijn opgesteld door de Dupho (Association of DutchProfessional Photographers)
Deze voorwaarden zijn van toepassing op al mijn overeenkomsten en werkzaamheden. Ze beschermen mij en u! Op verzoek stuur ik u deze toe.